گام هفتم : کسب مهارت در خواندن قرآن، با لحن عربی
تمرین کلاسی :
در این مرحله از آموزش ، تمرینهای کلاسی را با همین اطلاعات که به قرآن آموزان داده ایم پیش می بریم و در صورتی که در خواندن کلمه ای اشکال داشته باشند فقط به میزان رفع اشکال، آموزش جدید خواهیم داشت . تمرین در کلاس را به این صورت پیش می بریم که از هر قرآن آموز، می خواهیم تا آیه ای را که قرار است بخواند، پیش از خواندن قواعد و قوانینی که در کلمات آن آیه لازم الاجرا است تا یک لحن عربی خوب ارائه شود را از روی آیه معرفی کند .این کار، تمرکز و تسلط تطبیق قوانین را به قرآن آموزان می دهد و دقت آنها را در خواندن کلمات آیه، بالا می برد .همچنین از سایرین می خواهیم که با دقت، به خواندن فردی که در حال قرائت کردن آیات است، گوش کنند و هرکدام اگر اشکالی در قرائت او شنیدند، بعد از اتمام آیه تذکر دهند و در صورتی که تذکر آنها به جا بود از فرد تذکر دهنده می خواهیم که کلمه یا عبارت مورد نظر را آموزش دهد و خودش هم قرائت صحیحِ آن را ارائه دهد. و تا پایان کلاس همین کار را به نوبت ادامه می دهیم و در دقایق پایانی هم یک جمعبندی می کنیم و از قرآن آموزان می خواهیم تا همین گونه تمرین را در منزل هم هر روز انجام دهند و گوش کردن به نوار قاری را از برنامه خود حذف نکنند .
حدود دو جلسه باید همین تمرین را در کلاس ادامه دهیم. تا بتوانیم با خیالی آسوده و با یک لحن عربی کامل و خوب ، آموزش را ادامه دهیم .
مثال : « الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ - الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ » در اینجا قرآن آموز قبل از اینکه این آیه را بخواند باید بگوید : در کلمه الْحَمْدُ باید صدای ضمه را با لحن عربی بخوانیم – در کلمه لِلَّهِ دو تا کسره داریم که باید با لحن عربی خوانده شود و الف در کلمه الله که باید با لحن عربی یعنی صدای فتحه خوانده شود – در کلمه رَبِّ الْعالَمِينَ صدای کسره در کلمه رب باید با لحن عربی خوانده شود و در کلمه عالمین باید در خواندن الف در (عا ) صدای فتحه شنیده شود تا لحن عربی آن ایجاد شود .
آخرین نظرات