جلسه بیست و یکم :
چگونگی حفظ یک صفحه قرآن:
در حفظ یک صفحه از شیوه های مختلفی میتوانید استفاده کنید که رایج ترین انها به شکل زیر است :
بعد از اینکه چند روز ترتیل صفحه مورد نظر را گوش دادید اکنون نوبت به حفظ صفحه می رسد.
▪ صفحه را با دقت و بدون کمک گرفتن از قاری روخوانی کنید و در صورت امکان ، همزمان به اتصال آیه ها دقت بیشتری کنید و حتی صدای خود را در هنگام وصل آیه به آیه ، بالاتر ببرید.
▪️پس از سپری کردن این مرحله، از آیه اول شروع کنید به حفظ کردن .
▪️عبارت به عبارت پیش بروید و تلاش کنید تا از شیوه ای که در استفاده از حافظه تصویری گفته شد برای حفظ عبارت استفاده بیشتری بشود.( رجوع کنید به جلسه نهم ) به همین منوال پیش بروید تا آیه تمام شود و بعد به سراغ آیه بعدی بروید.
▪️آیه دوم را که حفظ کردید دوباره برگردید و از آیه اول شروع کنید و از حفظ، آن را تلاوت کنید و بعد آیه دوم . زمانی که از حفظ بودن آن مطمئن شدید به سراغ آیه بعد بروید واین روند را تا وسط صفحه ادامه بدهید.البته در تکرار آیاتی که حفظ میکنید نباید وسواس داشته باشید و نهایتا دو یا سه بار تکرار، کافی است.
▪ اکنون به سراغ نیمه دوم صفحه بروید و همان برنامه ای که در نیمه اول صفحه اجرا کردید پیاده کنید.در تکرار آیاتی که حفظ میکنید نیازی به تکرار آیات، از بالای صفحه ندارید.
✍نکته : از آنجا که آیات پایین صفحه کمتر تکرارمیشود یک مرتبه بعد از تکمیل صفحه، آیات را از پایین به بالا نیز تکرار کنید.
▪️حالا زمان آن شده است که کمی استراحت کنید پس از نیم ساعت تا یک ساعت که از حفظ اولیه گذشت، بدون نگاه کردن به قرآن صفحه ای را که حفظ کردید بخوانید.( اگر اصلا یادتان نیامد اصلا به قرآن رجوع نکنید بلکه فقط صدای قاری را گوش کنید تا مجددا آیات ، تداعی شود سپس شروع کنید به از حفظ خواندنِ صفحه)
▪️اگر جایی را فراموش کردید کمی فکر کنید تا به یاد بیاورید اگر کاملا فراموش کردید آن را جا بیندازید و به سراغ آیه بعد بروید.
▪️لطفاً در همان لحظه به قرآن نگاه نکنید بعد از اتمام صفحه قرآن را باز کنید و عباراتی را که فراموش کرده بودید را مرور کنید
▪️دوباره از حفظ صفحه را تکرار کنید.هر چند ساعت به چند ساعت همین کار را انجام دهید.
▪️حفظ خود را به اساتید خود یا دوستانتان تحویل دهید و اگر کسی را برای تحویل دادن محفوظات نداشتید صدای خود را ضبط کنید تا بتوانید با گوش دادن به صدای خود متوجه اشکالاتتان بشوید و اگر ایرادی وارد شد آن را حل نمایید به یاد داشته باشید که حفظ خوب ، حفظ بدون تکرار، مکث و البته بدون غلط است.
▪برای تحویل بعداز حفظ می توانید از قاری هم کمک بگیرید به این شکل که جمله ای را قاری بخواند و بعد صدای قاری را قطع کنید و جمله بعدی را خودتان بخوانید .وقتی دوباره صدای قاری را میشنويد و همان جمله شما را تکرار می کند در واقع به شما می گوید که درست خوانده اید یا غلط .سپس اجازه بدهید قاری جمله جدیدی را بخواند و دوباره شما جمله بعدی را بخوانید .به همین ترتیب تا آخر صفحه پیش بروید.
آخرین نظرات