آیه ۱۷۰ سوره بقره
«وَإِذَا قِيلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا مَآ أَنْزَلَ اللَّهُ قَالُوا بَلْ نَتَّبِعُ مَآ أَلْفَيْنَا عَلَيْهِ آبَآءَنَآ أَوَلَوْ كَانَ آبَآؤُهُمْ لَا يَعْقِلُونَ شَيْئًا وَلَا يَهْتَدُونَ»
وقتی به اونها گفته میشه از فرمان هایی که از جانب الله نازل شده پیروی کنید پاسخشون این هست که این سنت پدران ما بوده .خدا در پاسخ این حرف به اونها میفرماید آیا حتی اگر پدران شما کاری خارج از تعقل و هدایت انجام بدن باز هم خودتون رو ملزم به پیروی از اونها میکنید .
سنت غلط چهارشنبه سوری که شامل آتش روشن کردن و از روی آتش پریدن هست و به مرور سنت های غلط بیشتری هم به اون اضافه شده از جمله مواردی هست که وقتی افراد رو از انجام اون نهی میکنیم برخی پاسخشون اینه که: این سنت قدیمی هست که از اجداد ما به ما رسیده .
اما سوال ما هم طبق آیه قرآن ،این هست که :
آیا سنت هایی که هیچ منطق و تعقل و هدایتی در اون دیده نمیشه همچنان باید پیروی بشه ؟
انجام سنت پیشینیان خوبه ولی به شرطی که خلاف عقل و شرع هم نباشه .
نکته قابل توجه :
بعضی از این افراد گاهی انجام یک کار عبادی که در قرآن به صراحت نیومده رو ترک میکنن و اون رو نمیپذیرن و وقتی براشون سند انجام اون نوع کار یا عبادت رو از سنت پیامبر و امامان معصوم علیهم السلام ( که ریشه منطقی و عقلی و الهی داره ) میاریم ، سنت رو نمیپذیرن .
به این افراد باید گفت ؛ چطور میشه که سنت پدران و اجداد شما که ریشه عقلی هم نداره قابل تبعیت میشه ولی سنت معصومین که یکی از ۴ منبع صدور احکام فقهی هست رو نمیتونید بپذیرید ؟
حکایت یک بام و دو هوا که میگن همینه …..
آخرین نظرات